
Η ιστορία και η ενασχόληση της οικογένειας Αργυράκη με το κρασί, ξεκινάει από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα από το χωριό Κουκλουτζά της Σμύρνης. Εκεί, ο Γιώργος Αργυράκης έμπορος αλόγων, ακολουθώντας την πλούσια αμπελουργική παράδοση της περιοχής έφτιαχνε στο κτήμα του τα πρώτα κρασιά με γηγενείς ποικιλίες όπως το Φιλέρι το Μπατίκι.
Έπειτα από τη μικρασιατική καταστροφή, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (Κουκλουτζάς) και συνέχισε να καλλιεργεί σταφύλια φτιάχνοντας το δικό της κρασί. Όταν ο εγγονός πια, Γιώργος Αργυράκης αποφάσισε μετά τις σπουδές του στο Χημικό, να γίνει οινολόγος, αυτό το γεγονός αποτέλεσε μια φυσική εξέλιξη τις οικογενειακής παράδοσης.
Έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της οινοποίησης και των κρασιών , ο Γιώργος Αργυράκης αποφάσισε, να δημιουργήσει τα δικά του κρασιά προσφέροντας ένα ιδιαίτερο συνδυασμό κοσμοπολίτικων ιδεών και νοσταλγίας των χαμένων πατρίδων. Οι δύο γιοι του, Κωνσταντίνος και Σπύρος, γράφουν τη δική τους ιστορία, προσθέτοντας στην επιχείρηση τη γνώση και τις απαιτήσεις του σήμερα.

Εμπνευσμένοι από την ιστορία του Γεώργιου Αργυράκη, το λογότυπο μας θυμίζει ειδώλιο αλόγου. Τέτοια ειδώλια έχουν βρεθεί σε πολλά αρχαία ελληνικά ιερά, τα οποία χαρίζονταν από τους επισκέπτες ως προσφορές στους θεούς. Σύμβολο του πλούτου και της κοινωνικής θέσης, το άλογο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ακμάζουσας οικονομίας και ουσιαστικό όπλο ενός νικηφόρου πολέμου.

Τα άτομα πίσω από το project
Γεώργιος Αργυράκης
Η ήρεμη δύναμη της ομάδας μας..35 χρόνια σαν Χημικός Οινολόγος και 13 χρόνια εμπειρίας σαν βασικός Οινολόγος στο οινοποιείο BOUTARIS S.A, ένα από τα ιστορικότερα στην Ελλάδα, ήταν αρκετά ώστε να μας δώσει τις βασικές αρχές στο το πως να δημιουργείς ένα πολύ καλό κρασί.
Με τι θα τον περιγράφαμε;
με ένα ξινόμαυρο που παλαιώνει πολύ όμορφα κάνοντας τον ακόμα πιο πολύπλοκο.
Σπύρος Αργυράκης
Λάτρης του κόσμου του κρασιού και Πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό πάνω στα Βιοκλιματικά οινοποιεία. Με εμπειρία σαν project manager στο κτήμα ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ, με άπειρες ώρες σαν θαμώνας σε wine bars και σπουδές στο Wset of London (level 3), δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει το οινοποιείο μας ο ίδιος. Ένα σύγχρονο, πλήρως αυτόνομο ενεργειακά χώρο εργασίας.
Με τι θα τον περιγράφαμε;
με ένα φρέσκο ξινόμαυρο που οι προοπτικές παλαίωσης του είναι πολλά υποσχόμενες.
Kωνσταντίνος Αργυράκης
Ο νέος Οινολόγος και αυτός από τον οποίο ακούς συνέχεια.. έχω μια ιδέα. Είναι επίσης ο υπεύθυνος για τις μουσικές επιλογές στο οινοποιείο. Υποστηρίζει ότι η τέχνη θέλει να ακούει τέχνη. Ο Κωνσταντίνος είναι το πιο νέο μέλος της ομάδας μας φέρνοντας μια καινούργια οπτική στο κρασί μας. Θα τον βρεις συχνά ανάμεσα στα βαρέλια και στις δεξαμενές με ένα ποτήρι στο χέρι…κάτι που μειώνει τον αριθμό των ποτηριών εκθετικά μέσα στο οινοποιείο, μιας και δεν έχει συνηθίσει ακόμα την δύναμη της βαρύτητας.
Με τι θα τον περιγράφαμε;
με μια coca-cola.
Μαρία Μαρούγκα