Όλα ξεκίνησαν στη Σμύρνη, στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Γεώργιος Αργυράκης, έμπορος αλόγων με αγάπη για τη γη, έφτιαχνε το δικό του κρασί στο κτήμα της οικογένειας. Μετά τη Μεγάλη Πυρκαγιά του 1922, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας μαζί της μνήμες και αντοχή.
Το 1997, ο εγγονός του, Γιώργος Αργυράκης, έφτιαξε το πρώτο του κρασί. Χωρίς ετικέτες, χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο. Μόνο βαρέλια, φίλους και μια ήσυχη αφοσίωση σε κάτι πιο βαθύ.
Ήταν η χρονιά που φυτεύτηκε ένας σπόρος τέχνης, φροντίδας και δυνατότητας.