• en
 • Η δημιουργικότητα μας γεννιέται μέσα από την επιμονή και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε

  — G.ARGYRAKIS

  Η πίστη μας στις μεγάλες δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών μας οδήγησε στην καλλιέργεια του Ξινόμαυρου που εκφράζονται ιδανικά στο μικροκλίμα της περιοχής μας.

  Η καλλιέργεια σε επιλεγμένα αμπελοτόπια κάνει τα κρασιά μας ακόμη πιο εκφραστικά. Ο τρύγος που γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια, οι παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης και η ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τα προϊόντα μας ξεχωριστά.

  Μας αρέσει να βλέπουμε τους ανθρώπους να περνούν καλά και το κρασί είναι ένας υπέροχος τρόπος να το πετύχουμε!

  – H Ομάδα μας –

  Το βιοκλιματικό μας Οινοποιείο

  Το οινοποιείο μας βρίσκεται στις παρυφές του όρους Βερμίου, ενός βουνού γεμάτο μυστήρια και μύθους. Στις πλαγιές του σύμφωνα με τον Ηρόδοτο υπήρξαν οι παραδεισένιοι κήποι του βασιλιά των Φρυγών Μίδα. Το οινοποιείο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με βιοκλιματικά πρότυπα απ τον Σπύρο Αργυράκη, κατα την διάρκεια της μεταπτυχιακής του εργασίας με θέμα τα βιοκλιματικά οινοποιεία. Το λευκό του χρώμα, για την ανάκλαση του ηλιακού φωτός, σε συνδυασμό με τον σωστό προσανατολισμό και την ισχυρή μόνωση, μειώνει στο ελάχιστο τις ενεργειακές απαιτήσεις προκειμένου να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία του στους 16 βαθμούς Κελσίου, όλο το χρόνο. Επιπρόσθετα, με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ εξασφαλίζεται η ενεργειακή αυτονομία του οινοποιείου, μηδενίζοντας με αυτόν τον τροπο το ενεργειακό αποτύπωμα μας. Το οινοποιείο μας είναι η απόδειξη της μεγαλύτερης μας αρχής.. του σεβασμού μας προς το περιβάλλον..

  But first... wine

  EXPLORE OUR WINES

  Ο αμπελώνας μας

  Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στο όρος Βέρμιο, με υψόμετρο από 150 έως 180 μέτρα. Φυτεμένοι στις νοτιοανατολικές ηλιόλουστες πλαγιές του βουνού, εκφράζουν την τυπικότητα της περιοχής, στοιχείο που φανερώνεται στο κρασί μας.

  Το πάντρεμα των ευγενών ποικιλιών και του αμμοαργυλοπυλώδους εδάφους, δημιουργεί περίπλοκα αρώματα και γεύσεις. Το κλίμα της Νάουσας είναι ηπειρωτικό καθώς η επάρκεια βροχών το χειμώνα βοηθάει στην αποκατάσταση του αποθέματος νερού στο έδαφος. Ταυτόχρονα, η καλοκαιρινή ξηρασία, διασφαλίζει τις ξηρές συνθήκες που ευνοούν την πολυπλοκότητα του φρούτου. Οι υψηλές διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας στην περίοδο ωρίμανσης, εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο το κρασί μας.

  Τα αμπέλια είναι γραμμικά, αναπτύσσονται σε διπλό κορδόνι και επιτρέπουν κοντό κλάδεμα. Με το πάθος μας να βρούμε κάθε ανεξερεύνητο έδαφος της οινοποίησης, μετατρέψαμε μια έκταση 25 στρεμμάτων σε έναν ατελείωτο καμβά οινικής δημιουργίας.

  Ειδώλιο Αλόγου

  Καθώς τα άλογα ήταν συνδεμένα με τους Θεούς και τους ήρωες στην αρχαία Ελλάδα, οι πιστοί ως μέγα προσφορά συνήθιζαν να δίνουν ειδώλια αλόγων στις δοξασίες τους για τους Θεούς.

  Η επωνυμία

  Κάθε μπουκάλι με την ετικέτα «Αργυράκης» είναι μοναδικό…

  Το άλογο μας

  Η ιστορία ξεκινά πίσω στην Σμύρνη, όπου το Κτήμα μας συνδύαζε το οικογενειακό του πάθος για τα άλογα με την παραγωγή του κρασιού.

  Η αρχή

  Το 1997 είναι η αρχή του ταξιδιού μας. Ήταν η χρονιά που ο Γιώργος Αργυράκη αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι.