Η Ιστορία μας

Η ιστορία και η ενασχόληση της οικογένειας Αργυράκη με το κρασί, ξεκινάει από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα από το χωριό Κουκλουτζά της Σμύρνης. Εκεί, ο Γιώργος Αργυράκης έμπορος αλόγων, ακολουθώντας την πλούσια αμπελουργική παράδοση της περιοχής έφτιαχνε στο κτήμα του τα πρώτα κρασιά με γηγενείς ποικιλίες όπως το Φιλέρι  το Μπατίκι.
 
Έπειτα από τη μικρασιατική καταστροφή, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (Κουκλουτζάς) και συνέχισε να καλλιεργεί σταφύλια φτιάχνοντας το δικό της κρασί. Όταν ο εγγονός πια, Γιώργος Αργυράκης αποφάσισε μετά τις σπουδές του στο Χημικό, να γίνει οινολόγος, αυτό το γεγονός αποτέλεσε μια φυσική εξέλιξη τις οικογενειακής παράδοσης.
 
Μετά από μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της οινοποίησης και των κρασιών , ο Γιώργος Αργυράκης αποφάσισε, να δημιουργήσει τα δικά του κρασιά προσφέροντας ένα ιδιαίτερο συνδυασμό κοσμοπολίτικων ιδεών και νοσταλγίας των χαμένων πατρίδων. Οι δύο γιοι του, Κωνσταντίνος και Σπύρος, γράφουν τη δική τους ιστορία, προσθέτοντας στην επιχείρηση τη γνώση και τις απαιτήσεις του σήμερα.

 

Λογότυπο

 

Εμπνευσμένοι από την ιστορία του Γεώργιου Αργυράκη, το λογότυπο μας θυμίζει ειδώλιο αλόγου. Τέτοια ειδώλια έχουν βρεθεί σε πολλά αρχαία ελληνικά ιερά, τα οποία χαρίζονταν από τους επισκέπτες ως προσφορές στους θεούς. Σύμβολο του πλούτου και της κοινωνικής θέσης, το άλογο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ακμάζουσας οικονομίας και ουσιαστικό όπλο ενός νικηφόρου πολέμου.

Logo Argyrakis
Τα άτομα πίσω από το project

 

George Argyrakis

Γεώργιος Αργυράκης

Η ήρεμη δύναμη της ομάδας μας…

Έχοντας διατελέσει 35 χρόνια ως Χημικός Οινολόγος, με 13 από αυτά ως βασικός Οινολόγος στο οινοποιείο BOUTARIS S.A. , ένα από τα ιστορικότερα στην Ελλάδα, μπόρεσε να μας δώσει τις βασικές αρχές στο το πως να δημιουργείς ένα πολύ καλό κρασί.

Με τι θα τον περιγράφαμε;

Με ένα ξινόμαυρο που παλαιώνει όμορφα και γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο με τα χρόνια

 

George Argyrakis

Σπύρος Αργυράκης

Λάτρης του κόσμου και του κρασιού. Εργάζεται και ως Πολιτικός μηχανικός, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στα Βιοκλιματικά οινοποιεία. Με εμπειρία project manager στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, αλλά και με σπουδές στο WSET of London (level 3), δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο καταλληλότερος για να δημιουργήσει το οινοποιείο μας. Ένα σύγχρονο, πλήρως αυτόνομο ενεργειακά χώρο εργασίας.

Με τι θα τον περιγράφαμε;

Ένα φρέσκο ξινόμαυρο με σπουδαίες προοπτικές 

George Argyrakis

Kωνσταντίνος Αργυράκης

Ο “φρέσκος” Οινολόγοςμας  και η πηγή έμπνευσής μας.

 Είναι επίσης ο υπεύθυνος για τις μουσικές επιλογές στο οινοποιείο, καθώς υποστηρίζει πως η τέχνη οφείλει να ακούει τέχνη. Ο Κωνσταντίνος είναι το πιο νέο μέλος της ομάδας μας φέρνοντας μια καινούργια οπτική στο κρασί μας. Θα τον βρείτε συχνά ανάμεσα στα βαρέλια και στις δεξαμενές με ένα ποτήρι στο χέρι, κάτι που μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ποτηριών στο οινοποιείο. Βλέπετε δεν έχει συνηθίσει ακόμα την δύναμη της βαρύτητας.

Με τι θα τον περιγράφαμε;

Με ένα βιοδυναμικό ή πειραματικό κρασί