Κρασιά

Ati White Wine

Άτι λευκό

Άραγε τι γεύση έχει η ελευθερία;

Η αυστηρή διαλογή των σταφυλιών που καλλιεργούνται στην Βόρεια Ελλάδα, μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε την ανώτερη ποιοτικά πρώτη ύλη. Η οινοποίηση πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικές δεξαμενές για την κάθε ποικιλία ( Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο) που συμμετέχει στο λευκό άτι. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα μιας μοναδικής προσέγγισης που χρειάζεται η κάθε ποικιλία ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Σεβόμενη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας, επιλέγουμε τη σωστή ανάμειξη τους ώστε να επιτευχθεί μια αρμονική συνύπαρξη ,δημιουργώντας ένα κρασί απόλυτα ισορροπημένο, απαλό, με έντονα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών να κυριαρχούν.

Η άριστη συνεργασία των 3 ποικιλιών θυμίζει τις στιγμές με τους φίλους σου. Εκεί που νιώθεις ότι απλά μπορείτε και καταλαβαίνετε ο ένας των άλλον με ένα μαγικό τροπο και το χιούμορ και οι συζητήσεις απλά ρέουν! Ίσως τελικά αυτές να είναι και οι στιγμές που ένας άνθρωπος γεύεται την πραγματική ελευθερία…

Με τι το προτείνουμε: Με ένα ωραίο επιτραπέζιο παιχνίδι και με μια μεγάλη παρέα (όχι απαραίτητα αριθμητικά)

Ati White Icon
8 – 10 °C
Ati White Icon
13 % vol
Ati White Icon
Fresh
Ati White Icon
Μαλαγουζιά – Ασύρτικο – Ξινόμαυρο
Chronos Red
Ati Red Wine

Άτι Κόκκινο

Μια διαφορετική οπτική σε ένα 100% Ξινόμαυρο. Mια ποικιλία η οποία είναι εκ φύσεως “σκληρή”, με την σωστή προσέγγιση μπορεί να σου δείξει τoν ποιο ευαίσθητο της εαυτό.

Η αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης από επιλεγμένο αμπελώνα στην περιοχή της Νάουσας με την στρεμματική απόδοση να κυμαίνεται όχι πάνω από 800 κιλά είναι το πρώτο και ίσως το βασικότερο βήμα για να ξεκινήσει αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι.

Κατα την οινοποίηση αποφεύγουμε τη χρήση πιεστηρίου χρησιμοποιώντας μόνο την φυσική πίεση των σταφυλιών, παίρνοντας έτσι αυστηρά και μόνο τον πρόρωγο. Οι αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης αλλά και οι προσεχτικές εκχυλίσεις, με τελικό φινίρισμα το ευγενές άγγιγμα των Γαλλικών δρύινων βαρελιών για τουλάχιστον 1 χρόνο, μας δίνει ένα πλούσιο και καλά δομημένο κρασί με απαλές τανίνες και πικάντικη γεύση. Ενώ το πλούσιο μπουκέτο το οποίο εξελίσσεται κατα την παραμονή του ξινόμαυρου εντός της φιάλης εγγυάται την μοναδικότητα της.

Με τι το προτείνουμε: Ιδανικά βλέποντας Lord of the rings: The Τwo Τowers. Ανοίγετε την φιάλη την μεταγκίζετε σε καράφα και αφήνεται για 20 λεπτά πριν ξεκινήσει η Μάχη στο φαράγγι του Helm’s… Mε το πρώτο βέλος μπορείτε να το απολαύσετε, η ένταση και η πολυπλοκότητα της γεύσης του, έρχεται να συμπληρώση την είδη υπάρχουσα ένταση της εικόνας και μουσικής.

Ati White Icon
15 – 16 °C
Ati White Icon
14,5 % vol
Ati White Icon
Ξινόμαυρο
Ati White Icon
24 μήνες βαρέλι
Chronos Red
Ati Red Wine

Άτι ροζέ

Εμπνευσμένο από την αιώνια διαμάχη μεταξύ του παλιού και του καινούργιου

Το ροζέ Ξινόμαυρο Νάουσας παλαίωσε σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια για περίπου 8 μήνες, περιμένοντας την συνάντηση του με το φρέσκο ροζέ Syrah που είναι γεμάτο με μια ‘’νεανική’’ ένταση. Έτσι λοιπόν το παλιό συναντά το καινούργιο δημιουργώντας κάτι το μοναδικό… Οι δυο αυτές ποικιλίες οινοποιήθηκαν σε διαφορετικές δεξαμενές, δίνοντας τους χώρο να εκφράσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Η ανάμειξη των δυό ροζέ (30% Ξινόμαυρο με 70% Syrah), δίνει ένα γεμάτο, ισορροπημένο κρασί με μεγάλης διάρκειας επίγευση. Στη μύτη συνυπάρxουν ευχάριστα τα γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων με αυτά των βαρελιών ( βανίλια, μπαχαρικά).

Άραγε ο σεβασμός στο τι εκφράζει ο καθένας μας είναι το κλειδί για μια ισορροπία που θα αναδείξει ένα νέο κόσμο?

Με τι το προτείνουμε : Με μουσική των Pink Floyd, με καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι και συζητήσεις μέχρι το πρωί.

Ati White Icon
8 – 10 °C
Ati White Icon
14,5 % vol
Ati White Icon
Φρέσκο και αρωματικό
Ati White Icon
Syrah-Ξινόμαυρο
Chronos Red
Sweet kiss

Sweet kiss

Οι κανόνες είναι για να σπάνε, σωστά;

Αν η γεύση συναντούσε την κομψότητα, τότε σίγουρα θα δημιουργούσαν το “γλυκό φιλί”. Αυτό το κρασί είναι ένα ιδιαίτερο μείγμα Merlot, Syrah και Ξινόμαυρο. Ένα πλούσιο κρασί, με λεπτά αρώματα και τέλεια ισορροπημένο.

Τα πλούσια αρώματα αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών, είναι αποτέλεσμα μιας δύσκολης ωρίμανσης με αζύμωτα σάκχαρα τα οποία είναι και απαραίτητα για να μας δώσει το αποτέλεσμα ενός μαλακού “ξηρού” κρασιού. Με αυτήν την διακριτική γλυκύτητα είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να συμφιλιώσει μια παρέα από αυτούς που επιθυμούν ένα πιο μαλακό ξηρό κρασί με φίλους του “γλυκού” κρασιού.

Με τι το προτείνουμε: Με ένα βιβλίο που καταρρίπτει αυτά που θεωρείς δεδομένα

Ati White Icon
8 – 10 °C
Ati White Icon
14.5 % vol
Ati White Icon
Φρέσκο και αρωματικό 
Ati White Icon
Ξινόμαυρο blend 
Chronos Red
Chronos White

Chronos White

Blanc de noir από 100% Ξινόμαυρο. Τα σταφύλια είναι από το αμπελοτόπι του Τριλόφου στη ζώνη της Νάουσας που καλλιεργείται με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις για να δώσει σταφύλια πλούσια σε αρώματα και γεύση. Παλαιώνει 10 μήνες σε καινούργια γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια και δουλεύεται 3 μήνες με τις οινολάσπες του.

Η ετικέτα του White Chronos αντιπροσωπεύει την παιδική ηλικία. Το ταξίδι της αναζήτησης έχει ήδη ξεκινήσει. Ένας μικρός ελέφαντας όπως αυτό το ζωντανό κρασί μπαίνει μέσα σε ένα κοστούμι για μεγάλους ή αλλιώς ένα καινούριο βαρέλι, παίρνοντας από εκείνο αρώματα και σώμα που έρχονται να ανατρέψουν την παιδικότητα του και να το κάνουν σύνθετο και πολυδιάστατο.

Το προτείνουμε με : Netflix και μουσική των Queens (ταυτόχρονα)

Ati White Icon
10 – 12 °C
Ati White Icon
14.5 % vol
Ati White Icon
Ξινόμαυρο
Ati White Icon
10 μήνες βαρέλι
*Υπόκειται σε 10 μήνες παλαίωση σε βαρέλι από Αμερικανική & Γαλλική δρυς
Chronos Red
Chronos Red

Chronos Red

ΠΟΠ Νάουσα από 100% Ξινόμαυρο. Γίνεται μόνο σε χρονιές που το ξινόμαυρο της Νάουσας θριαμβεύει. Η πρώτη ύλη προέρχεται από ένα επιλεγμένο αμπελοτεμάχιο στην περιοχή του Τριλόφου. Η μείωση του φορτίου του αμπελιού έως και 500 κιλά ανά στρέμμα δίνει ένα φρούτο με μεγάλη συγκέντρωση και δυναμικό, την πρώτη ύλη ενός κρασιού που αγαπάει το χρόνο. Παλαιώνει σε καινούργια γαλλικά βαρέλια για τουλάχιστον 24 μήνες. Η οινοποίηση του, πιο κοντά στην κλασική οινοποίηση Νάουσας, δημιουργεί ένα σχεδόν ρουστίκ ξινόμαυρο φτιαγμένο για να εξελιχθεί όμορφα μέσα στον χρόνο, για διάστημα τουλάχιστον 20 ετών.

Η ετικέτα του Red Chronos αντιπροσωπεύει την ηλικία της ωρίμανσης και της εξέλιξης. Ο ελέφαντας αεροπόρος πια, ταξιδεύει στο χρόνο, γίνεται εξερευνητής και δε σταματάει ποτέ να ανακαλύπτει νέους ορίζοντες. Απογειώνεται τόσο στη σκέψη όσο και στις ιδέες του δημιουργώντας έναν υπέροχο συνομιλητή, ένα σοφό σύντροφο ή ένα πολύπλοκο κρασί που έχει πράγματα να μας διδάξει και ιστορίες να μοιραστεί μαζί μας.

Το προτείνουμε με : Ακούγοντας Edith Piaf, ενώ διερωτάσαι αν χρησιμοποιείς τον Chrono σου μονο για να μετανιώνεις…

Ati White Icon
10 – 12 °C
Ati White Icon
14.5 % vol
Ati White Icon
Ξινόμαυρο
Ati White Icon
30 μήνες σε γαλλικά βαρέλια

Από το 1997, δουλεύοντας με το δικό μου κρασί, ένιωσα δημιουργικός και γεμάτος, κάνοντας κάτι που αγαπώ πολύ. Τα σταφύλια για μένα αντιπροσωπεύουν μια συνεχή πρόκληση, επειδή έχουν ένα υπέροχο και ταυτόχρονα, πολύ απαιτητικό χαρακτηριστικό – κάθε χρόνο ο χαρακτήρας τους είναι διαφορετικός, κάτι που μας προσφέρει μια νέα εμπειρία εξέλιξης. Ο χαρακτήρας του κάθε κρασιού διαμορφώνεται στον αμπελώνα, ωστόσο, ο ιδανικός τρόπος οινοποίησης σίγουρα εγγυάται ότι η «γέννηση» ενός νέου κρασιού θα είναι μια μέρα για να γιορτής για το κτήμα μας!

Στην υγεία σας! Γεώργιος Σ. Αργυράκης – Ιδρυτής-Οινολόγος

Visit Our Shop

Argyrakiswines.gr has integrated online shopping features so you can easily buy online special and unique wines.

Wine Shop >