Οινοποίημα 2010

Μια φωτογραφία η μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν γίνετε κάτι μοναδικό… όπως και αυτές οι 356 φιάλες, δη-μιουργημένες εντελώς χειροποίητα από τον ίδιο τον Γεώρ-γιο Αργυράκη. Θυμίζοντας έτσι μια ‘’γευστικη’’ φωτογραφία..

20.80

Είναι από τις παλαιότερες φιάλες και φοράει την πρώτη μας ετικέτα με την ονομασία Οινοποίημα Αργυράκη, τις οποίες χειροποίητα κολλούσε ο Γεώργιος Αργυράκης.
Πολλές φορές θυμάμαι έφερνε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας κάποιες φιάλες κρασί και συνέχιζε ακόμα και το βράδυ να κολλάει τις ετικέτες προσεχτικά μία μία. Ταυτόχρονα έβαζε ένα παλιό κασετοφωνάκι να παίζει σιγά Edith Piaf..΄Ελεγε ότι είναι το μόνο στην όλη στιγμή που του θύμιζε Γαλλία την οποία και λατρεύει.

Έτσι λοιπόν γέμιζε το σπίτι με φιάλες κρασί, κάνοντας το να μοιάζει κάτι με παράνομη γιάφκα που ετοιμάζεται για επεισόδια. Ταυτόχρονα δυσκόλευε και την ζωή της μητέρας μας που δεν είχε χώρο στον πάγκο της κουζίνας να βάλει ένα ποτήρι νερό. C΄est la vie.
Το οινοποίημα είναι ένα αρμονικό πάντρεμα Ξινόμαυρου Νάουσας με Merlot (20%) που μετρά πάνω από 10 χρόνια γευστικής βελτίωσης σε βαρέλι και φιάλη. Το δυναμικό του συνεχίζει να μας υπόσχεται ότι η εξέλιξη του θα κρατήσει για αρκετά ακόμη χρόνια.

Ο αριθμός των φιαλών που έχουν απομείνει δεν ξεπερνά τις 400.

Ελπίζω εσείς να έχετε λίγο χώρο στην πάγκο της κουζίνας σας ή ακόμα καλύτερα στην κάβα σας για να το υποδεχθείτε.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Οινοποίημα 2010”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *